Kathushkine kulinárium na pokračovanie… XCV. diel

Vinaigrette je obľúbená francúzska zálievka na šaláty. V 95. diele kulinária vám ju prinášame tak trošičku poupravenú na Kathushkin obraz. Hodí sa na všetku zeleninu, bežný obed, každú oslavu či veľké sviatky. V čase pôstu pomôže skonzumovať zeleninový šalát aj zarytým mäsožravcom. :)

“Vinaigrette” – zálievka na šalát

Potrebujeme:

Extra panenský olivový olej (cca. 4 PL alebo podľa potreby), 1 KL umeoctu, 1/2 KL dijónskej horčice, 2 – 3 strúčiky cesnaku, citrónovú šťavu, štipku morskej soli a čierne mleté korenie.

Postup:

Olivový olej, umeocot, horčicu, pretlačený cesnak, pár kvapiek citrónovej šťavy a korenie dôkladne premiešame. Následne zalejeme šalát pár minút pre podávaním.

Pokiaľ vlastníte malý výkonný koktailový mixér, môžete ingrediencie v celku vymiešať aj v ňom. Zálievka tak získa hustú krémový štruktúru.

Kathushkine kulinárium nájdete už aj na Facebooku.

Kathushkin tip:

„Zálievku zvyknem dochutiť ešte kúskom čerstvého chrenu alebo chrenovou pastou. Vyskúšajte do nej prihodiť aj vaše obľúbené nadrobno nasekané bylinky, napr. pertržlen, ligurček, bazalku…“

PS PS: Stiahnite si zdarma elektronickú kuchárku Kathushkine kulináriumTU.

Foto: Katharina Kosturska

Prečítajte si aj:

Páči sa 5 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*