Vianočný parfait s tvarohovým krémom a ovocím

Dalo by sa to povedať aj jednoducho. Celozrnný pohár. Alebo fitnes pohár. Ale prečo si nerozšíriť slovnú zásobu? Parfait je vrstvený dezert, kde zohrávajú hlavú úlohu cereálie. Dajte si na vianočné raňajky niečo ľahké a sýte zároveň. Recept prináša blogerka Rebeka z Fresshion.

Potrebujeme:

250 g jemného tvarohu, Cornies Racio s ľanovým semienkom rozdrvené na malé kúsky, kôru a šťavu z 1/2 citróna,  2x vanilkový cukor, ovocie podľa výberu.

Postup:

Tvaroh zmiešame s cukrom, citrónovou šťavou a kôrou. Nachystáme si poháre a na ich dno uložíme asi centimetrovú vrstvu rozdrvených Cornies. Na ne príde vrstva tvarohu, ktorú posypeme ovocím a celý proces vrstvenia opakujeme, kým nenaplníme pohár. Na vrch naaranžujeme zvyšné ovocie, necháme pár hodín vychladiť a môžeme podávať.

Tip: Parfait môžete servírovať aj v zaváraninovom pohári, ktorý ozdobíte farebnou stužkou. Určite vám bude chutiť ešte viac. :)

Prečítajte si aj:

Páči sa 4 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*