Vianočné perníky

„Sviatočné a voňavé, malý zázrak na zjedenie.“

Doba prípravy: cca 20 minút
Doba pečenia: cca 10 minút na 1 plech
Vystačí na: cca 50 kusov

Potrebujeme:

Na cesto: 1 balenie Perníka Dr.Oetker, 70 g zmäknutého masla alebo margarínu, 4 PL medu, 1 vajce
Na ozdobenie: 1 balenie Tubičiek bielych Dr.Oetker
Ostatné: okrúhlu formičku na vykrajovanie (Ø 4 cm), 2 plechy na pečenie

Postup:

1. Na prípravu cesta vysypeme zmes na perník na dosku. Pridáme maslo alebo margarín, med, vajce a ručne vypracujeme dohladka.

2. Cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej pracovnej doske na plát s hrúbkou asi 0,5 cm. Formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 10 minút

3. Upečené perníčky necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
4. Po vychladnutí zdobíme tubičkami podľa vlastnej fantázie.

Tipy: Perníčky je možné zdobiť aj farebnými Tubičkami na zdobenie Dr.Oetker alebo Zdobiacou tubou bielou Dr.Oetker.
V dobre uzavretej nádobe môžeme perníčky uchovávať asi 3 týždne.
Tmavšiu farbu perníčkov dosiahneme pridaním 1 zarovnanej PL kakaa do zmesi na Perník Dr.Oetker.

Prečítajte si aj:

Páči sa 3 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*