Vianočné nugátové guľky

Nepečené guľky patria medzi najobľúbenejšie vianočné sladkosti. Isto poznáte rumové s hrozienkami či kokosové zo sladeného mlieka. Rozšírte si repertoár aj o nugátové. :)

Obtiažnosť prípravy: ľahká
Doba prípravy: asi 40 minút
Vystačí na: asi 30 kúskov

Potrebujeme:

Na guľôčky: 100 g mandľových lupienkov, 50 g práškového cukru, 1 zarovnaná KL perníkového korenia, 1 balíček Creme Olé s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker, 150 g kyslej smotany, 50 g zmäknutého masla

Na ozdobenie: 300 g krému z lieskových orieškov, 1 zarovnaná PL práškového cukru

Ešte potrebujeme: elektrický ručný šľahač, asi 30 malých papierových košíčkov

Postup:

1. Opražíme mandle na teflónovej panvici bez tuku a necháme ich vychladnúť na tanieriku.

2. V mise zmiešame cukor s korením a Creme Olé. Pridáme kyslú smotanu a maslo a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme dohladka. Vmiešame mandle a odložíme asi na 1 hodinu
do chladničky.

3. Z hmoty vytvarujeme guľôčky vo veľkosti vlašských orechov.

4. Na ozdobenie v kastróliku vo vodnom kúpeli zahrejeme krém z lieskových orieškov. Guľôčky pomocou vidličky v kréme namáčame a prenesieme na papier na pečenie. Odložíme do chladničky stuhnúť.

5. Stuhnuté guľôčky vložíme do papierových košíčkov a zľahka pocukrujeme.

TIP: Guľky môžeme skladovať približne 2 týždne na chladnom mieste, dajú sa aj zamraziť.

Prečítajte si aj:

Páči sa 3 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*