Veľkonočné koláčiky – Dankine ovečky

Sladké pečivo nechýba hádam na žiadnom veľkonočnom stole. Dankine ovečky sa labužnícky rozplývajú na jazyku. Nie sú to klasické linecké koláčiky. Poleva zo snehu totiž dodáva sladkosti celkom nový rozmer.
Potešte týmito milými koláčikmi svojich kupačov na Veľkonočný pondelok! :)

Potrebujeme:

Na cesto – 48 dkg hladkej múky špeciál, 28 dkg margarínu, 4 dkg práškového cukru, 3 žĺtky.

Na polevu – 28 dkg práškového cukru, 3 bielky.

Na ozdobu – pikantný lekvár, čokoládu.

Postup:

Suroviny na cesto spolu vymiesime a vypracujeme cesto. Dáme na chvíľku do chladu. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske asi na ½ cm. Vykrajujeme z neho ovečky alebo iný veľkonočný motív.

Zo surovín na polevu vyšľaháme sneh, ktorý rozotrieme na už vykrojené cesto. V prípade ovečiek bude poleva znázorňovať bielu kožušinku, takže ju rozotrieme len na telo a čelo.

Pečieme pri miernej teplote, sneh po upečení získa jemne ružový nádych.

Koláčiky lepíme dokopy pikantným lekvárom. Očká môžeme ovečkám domaľovať rozpustenou čokoládou.

Tip: Aby sa dva kusy už upečených koláčikov k sebe dali zlepiť lekvárom, musia byť zrkadlovo obrátené. Myslíme na to už pri vykrajovaní. Pripravíme si teda rovnaký počet „pravých“ aj „ľavých“ ovečiek.

Foto: Oslavuj.sk

Páči sa 9 ľuďom.


4 komentárov k článku Veľkonočné koláčiky – Dankine ovečky

  1. Babka Paulínka

    Moje vnúčence to chceli robiť….no ja som im to zakázala….ale nakoniec ma presvedčili a je to naozaj vynikajúce.pochvaľujem !!

  2. Lucik

    Vyzeraju lakavo a chutne ;) Urcite su vynikajuce. Mnam.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*