





Čokoládová torta pre malé a veľké levíčatá.
Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia: asi 45 minút
Na cesto: 150 g mäkkého masla alebo margarínu, 150 g práškového cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 5 žĺtkov, 100 g rozpustenej čokolády na varenie, 5 bielkov, 90 g hladkej múky, 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker, 100 g mletých orechov
Na náplň: 1 balenie Krémovej náplne vanilkovej Dr.Oetker, 250 ml mlieka, 300 g mäkkého masla, 3 zarovnané PL, práškového cukru, 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker
Na ozdobenie: ½ balíčka Polevy tmavej Dr.Oetker
Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), cukrárske vrecko s hviezdičkovou trubičkou, štetec
1. Na prípravu cesta vyšľaháme maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a žĺtky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Do zmesi potom krátko vmiešame vlažnú čokoládu. Z bielkov vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh a spolu s múkou zmiešanou s kypriacim práškom a orechmi ho ručne opatrne vmiešame do zmesi. Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy, uhladíme, vložíme do predhriatej rúry a upečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 2-3
Doba pečenia: asi 45 minút
2. Náplň pripravíme z vanilkovej krémovej náplne a mlieka podľa návodu na obale. Maslo s práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme do peny a postupne vmiešame krémovú náplň. Do cukrárskeho vrecka odoberieme ¼ náplne. Do zvyšnej náplne dobre zamiešame rozpustenú a vychladnutú čokoládovú polevu.
3. Vychladnutý korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme, naplníme a potrieme na povrchu aj bokoch čokoládovou náplňou. Náplň na vrchu torty rozotrieme po okrajoch do levej hrivy. Cukrárskym vreckom s vanilkovou náplňou vytvoríme tvár leva. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale, odstrihneme malý rožok a vytvoríme oči, ňufák a potrieme hrivu.