Kathushkine kulinárium na pokračovanie… XXXVII. diel

Pripomeňte si s nami klasický recept našich mám v tak trošku modernejšom šate. Povedzme, že ľahšom, sviežejšom, letnejšom. :) Dúfame, že sa vás uhorková sezóna netýka. Pretože my vyhlasujeme tekvicovo-cuketovú!

Tekvicový (cuketový) prívarok

Potrebujeme:

Tekvicu alebo cuketu, olej, hladkú múku, kôpor, soľ, mleté čierne korenie. (Tekvicu môžete nahradiť cuketou.)

Postup:

Tekvicu ošúpeme, z vnútra vyberieme dužinu a nastrúhame ju. Podusíme na oleji, posolíme a okoreníme. Pridáme kúsok kôpru, dôkladne premiešame a pod pokrievkou dusíme.

Pripravíme si zápražku z múky a oleja (cca. 1,5 PL múky a 1 PL oleja) a keď tekvica zmäkne, pridáme ju do hrnca. Dôkladne premiešame, necháme prevrieť a môžeme podávať.

Kathushkin tip:

“Odporúčam použiť miesto klasickej bielej hladkej múky celozrnnú ovsenú. V prípade, že je pre niekoho kôpor príliš aromatický, inú, ale taktiež veľmi chutnú variáciu docielite pridaním 3 bobkových listov. Pri servírovaní je ich samozrejme potrebné odstrániť. Na záver už len stačí ozdobiť mätou, petržlenom alebo kôprovou vňaťou. Ako prílohu podávajte zemiaky uvarené v šupke.”

Foto: Kathushka

Páči sa 6 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*