Kathushkine kulinárium na pokračovanie… LXXXIX. diel

Tekvicová sezóna vrcholí, naháňa nás Halloween – ponúkame koláčik. Aký? Tematický košíček tekvicový.

Tekvicové košíčky

Potrebujeme:

500 g tekvice, lístkové cesto, 90 g melasy, 300 ml sójového mlieka, štipku soli, 1 PL olivového oleja, 1 PL múky, 1 celé vajce, 3 žĺtky, kúsok vanilky alebo vanilkového extraktu.

Postup:

Tekvicu nakrájame na kúsky, poukladáme na plech a polejeme olejom. Rukami premiešame a pečieme domäkka. Potom necháme vychladnúť a tekvicu roztlačíme vidličkou. Lístkového cesto vyvaľkáme na tenko a veľkým hrnčekom vykrojíme kruhy. Tie potom vložíme do formy na mafiny.

Kathushkine kulinárium nájdete už aj na Facebooku.

V kastróliku zohrejeme mlieko s vanilkou (nenecháme zovrieť!). Necháme vychladnúť. Zatiaľ si v miske vymiešame žĺtky, vajce, melasu. Pridáme múku a soľ, vlejeme mlieko a vyšľaháme. Zmes následne necháme zovrieť a za neustáleho miešania varíme, kým nezhustne. Napokon do nej vmiešame roztlačenú tekvicu.

Vzniknutou plnkou plníme formičky s lístkovým cestom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 20 – 25 minút, kým koláčiky trošku nestvrdnú.

Personalizujte svoju kuchársku vášeň vďaka Kulinárskemu Fanshopu.

Kathushkin tip:

„Kto obľubuje chuť tekvice, isto si na týchto casino online košíčkoch pochutí. Najlepšie chutia čerstvé a ešte teplé.“

PS PS: Stiahnite si zdarma elektronickú kuchárku Kathushkine kulináriumTU.

Foto: Katharina Kosturska

Prečítajte si aj:

Páči sa 6 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*