Kathushkine kulinárium na pokračovanie… LI. diel

Najbližšie dni sa varí halloweenska polievka – ako inak, ak nie z tekvice. :) Ochutnajte netradičné spojenie tekvice Hokkaido a jabĺk. Sladkastú krémovú polievočku môžete štýlovo podávať v malých vydlabaných tekvičkách či patizónoch.

Tekvicová polievka s jablkami

Potrebujeme:

30 g masla, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky), kúsok čerstvého zázvoru (nadrobno nastrúhaný), 1/2 KL mletého nového korenia, 1 kg tekvice (napr. Hokkaido, zbavená semien, nakrájaná na kúsky), 300 g jabĺk + 1 jablko v celku, 1,5 l zeleninového vývaru, morskú soľ.

Postup:

Polovicu masla rozpustíme v hrnci a opražíme na ňom najemno nakrájanú cibuľu a plátky cesnaku. Po troch minútach pridáme zázvor a korenie a za stáleho miešania ešte jednu minútu opekáme. Pridáme tekvicu a jablká nakrájané na kúsky a za občasného miešania necháme priklopené v hrnci pustiť vôňu. Zhruba po 10 minútach prilejeme vývar, privedieme k varu a necháme 20 minút pobublávať, aby všetko zmäklo.
Rozmixujeme a v prípade potreby dosolíme. Zvyšné jablko nakrájame na tenké plátky a osmažíme na zvyšnom masle. Polievku podávame ozdobenú jablkami a s toastami.

Kathushkin tip:

“Táto polievka je ako stvorená do chladného jesenného počasia a svojou sviežou oranžovou farbou aj na každú halloweensku oslavu. Jablká v polievke sladkavú chuť tekvice príjemne zvýraznia a opražené jabĺčka na ozdobu polievku netradične chuťovo osviežia.”

Foto: Kathushka

Prečítajte si aj:


Páči sa 6 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*