Tagliatelle so špenátom

Brokolica, hrášok, zelená fazuľka, medvedí cesnak, bazalkové pesto a špenát. Najčastejšie suroviny, z ktorých varíme na Zelený štvrtok. Tagliatelle so špenátom patria medzi najjednoduchšie recepty, veľa sa pri nich nenarobíte. ;)

Potrebujeme:

Široké cestoviny – tagliatelle (alebo iný ľubovoľný druh), špenátové pyré, olej, cesnak, soľ, korenie, umeocot, bazalku, tvrdý syr resp. parmezán.

Foto: Ján Radzo

Postup:

Cestoviny uvaríme a scedíme. Roztopené špenátové pyré ohrejeme na oleji, pridáme podľa chutí rozdrvený cesnak, soľ, korenie, umeocot a bazalku. Servírujeme s parmezánom či strúhaným syrom.

Tip: Ak máte doma bazalkové pesto, pridajte za lyžicu. Oplatí sa. Ak máte doma pesto z medvedieho cesnaku, nahraďte ním samotný cesnak.

Prečítajte si aj:

Páči sa 3 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*