Špagety z Kodane

Počas leta vám predstavíme viacero receptov či iných zaujímavých tipov, s ktorými sme sa stretli v Dánsku. Niečo bude exotické, niečo celkom domácke. Inšpirujte sa, vyskúšajte novinky alebo recept nahraďte dostupnými surovinami.

Začíname zľahka, chutný a rýchly obed pre milovníkov špagiet. Jediná špeciálna ingrediencia – ryba, dodá jedlu znamenitú chuť.

Potrebujeme:

Grahamové špagety, olivový olej s cesnakom, plátky údenej tresky (makrely, lososa), sušené paradajky naložené v oleji s korením, čerstvé paradajky, čerstvú bazalku, oregano.

Postup:

V hlbokej panvici na rozohriatom oleji zľahka osmažíme bazalku, na plátky nakrájané paradajky a na kúsky nakrájané rybie plátky. Premiešame. Pridáme uvarené cestoviny a opäť premiešame. Ryba sa príjemne rozmrví a naviaže na špagety. Dochutíme oreganom a morskou soľou.

Foto: Oslavuj.sk

Páči sa 9 ľuďom.


5 komentárov k článku Špagety z Kodane

  1. Lusi

    Ďakujem za reakcie! :) Potom sa podeľte s dojmami, čo ste vylepšili a tak.

  2. lily

    perfekny,rychly, letny obed dakujem za tip :)

  3. LIZA

    fakt vyzerajú veľmi chutne a s údenou rybičkou musia byť výborné, mňam :)

  4. julka

    tiez sa mi tento recept paci, vyskusam :)

  5. Kathushka

    Vyzerajú skvelo a podľa ingrediencií tak isto aj chutia. Určite vyskúšam!
    Ďakujem za inšpiráciu :)

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*