Kathushkine kulinárium na pokračovanie… LXVI. diel

Dnes predstavujeme zdravú chrumkavú pochúťku, ktorou viete nahradiť každý “mlsný podvečer” pri telke. Základným princípom je tzv. živá strava, to znamená maximálne bohatá na živiny a enzýmy. Že v tom nemáte jasno? Tak čítajte ďalej!

Snack zo semiačok

Potrebujeme:

1 hrnček tekvicových semiačok, 1 hrnček slnečnicových semiačok, 1 hrnček sezamových semiačok, 3/4 hrnčeka ľanových semiačok, 2 strúčiky cesnaku, cibuľu, provensálske korenie.

Postup:

Semiačka (okrem ľanových) namočíme minimálne na 2 hodiny alebo na celú noc do vody. Potom ich nahrubo pomelieme tak, aby niektoré zostali celé. Pomelieme ľan, nakrájame cibuľu, roztlačíme cesnak. Všetko spolu zmiešame. Masu rozložíme na pekáč a uhladíme na asi 3/4 cm hrubú placku. Nakrájame na štvorčeky a necháme usušiť pri teplote nie väčšej ako 40 stupňov.

Kathushkin tip:

“Do zmesi môžete pridať aj nadrobno nakrájané sušené paradajky alebo farebne zaujímavejšiu červenú cibuľu.
Zmes potom môžete dať sušiť na hodinu do otvorenej rúry zapnutej na najnižšiu teplotu. Potom ju až do úplného vysušenia nechajte na radiátore. Zmes môžete rozliať na papier na pečenie, ľahšie sa vám s ňou bude manipulovať.”

Foto: Kathushka

Prečítajte si aj:

Páči sa 5 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*