Slávnostné košíčky

“Zamatovo krémové, príťažlivo čokoládové.”

Doba prípravy: cca 20 minút
Doba pečenia: cca 15 minút na 1 plech
Vystačí na: cca 24 porcií

Potrebujeme:

Na cesto: 130 g hladkej múky, 40 g práškového cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 100 g zmäknutého masla alebo margarínu, štipka soli, 1 KL Citrónovej arómy Dr.Oetker.
Na náplň: 1 balíček Parížskej šľahačky v prášku Dr.Oetker, 150 ml mlieka.
Na ozdobenie: Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr.Oetker.
Ostatné: formičky na košíčky (Ø asi 5 cm), plech na pečenie, cukrárske vrecko so zdobiacou trubičkou

Postup:

1. Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, cukor, vanilínový cukor, maslo alebo margarín, soľ, arómu a ručne vypracujeme dohladka. Ak sa cesto lepí, zľahka ho poprášime múkou a premiesime. Tenkú vrstvu cesta vtlačíme do formičiek až k okrajom a formičky poukladáme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 15 minút

2. Upečené košíčky necháme mierne vychladnúť na kuchynskej mriežke a vyklopíme.

3. Na prípravu náplne ušľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme šľahačkou a košíčky ozdobíme. Podľa vlastnej fantázie dozdobíme zlatým a strieborným zdobením.

Tip: Pred naplnením môžeme do košíčka kvapnúť niekoľko kvapiek vaječného koňaku.

Prečítajte si aj:

Páči sa 5 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*