Slané pečivo – vegetky alias syrové slimáky

Dnes si predstavíme recept, ktorý zvládnu nielen šikovné gazdinky, ale aj menej šikovní ľavorukí kuchári amatéri, ako som napríklad ja. Ako názov napovedá, budeme piecť slané pečivo.

Potrebujeme:

Na cesto: 450 g polohrubej múky, 250 g tuku, 1 lyžičku práškového cukru, 1 lýžičku prášku do pečiva,
2 lyžičky soli, 200 ml mlieka.

Na plnku: 250 g masla, 200 g tvrdého syra, 2 lyžičky vegety, 1 lyžičku červenej papriky.

Postup:

Vyrobíme si jemné cesto a rozdelíme ho na 6 bochníkov (podľa možností rovnakých). Následne ich hodíme na hodinku do chladničky.

Ako na plnku: Do zmäknutého masla pridáme syr (postrúhaný), ďalej papriku a vegetu. Všetko dobre vymiešame a plnka je hotová.

Vezmeme si jeden zo šiestich bochníkov a rovzvaľkáme ho na tenko, potrieme ho plnkou, stočíme ho ako roládu a dáme do chladu na 24 hodín.

Následne roládu pokrájame na asi 0,5 cm hrubé plátky (z boku kolieska), ktoré uložíme na suchý plech (je lepšie nechať väčšie medzery) a všetko pekne upečieme približne 7 minúť na 200 °C.

Rovnaký postup zachováme aj pre zvyšných päť bochníkov.

Odmenou nám budú slané syrové vegetky (ak chcete slimáčiky), ktoré nielen že dobre vyzerajú, ale aj výborne chutia. V neposlednom rade nás dobre zasýtia, čím nám dodajú sily na ďalšie hodiny a hodiny zábavy (oslava, tanec, hry – fantázii sa medze nekladú). :)

Foto: Oslavuj.sk

Prečítajte si aj:

Páči sa 18 ľuďom.


6 komentárov k článku Slané pečivo – vegetky alias syrové slimáky

  1. Andrea

    Tento recept idem robit uz tretikrat, dakujem velmi pani, co ho sem pridala. Ja som uplna zaciatocnicka v takychto veciach, naozaj je to jedina vec, co som kedy piekla, ale ide to :) Len cesto treba sa potrapit, kym clovek vyvalka, inak je to zabava a tieto slimaky chutia VYNIKAJUCO!

  2. Aďo

    Ten recept je fakt jednoduchý práve ho robím akurát čakám na cesto a ide sa plnkovať juhú som zvedavý ako to bude chutiť kúsok o niečo viac som pridal vegety práve tá tam pridá chuť + syr ,milujem tento recept ,odporúčam ho každému !!! :) :D akurát to by ma zaujímalo prečo 24h sa musí nechať roláda v chladničke. (aby nám to stuhlo)………….

  3. lily

    recept pomerne jednoduchy, ak to bude chutit tak ako to vyzera uzasne na fotke bude to spica :) v sobotu peciem a dam vediet ako to dopadlo uz sa tesim :)

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*