Slaná torta, Silvestrovská torta, Pánska torta

pánska torta Táto netradičná slaná torta na prvý pohľad vyzerá, akoby ju piekol psíček a mačička. Nájdete v nej totiž veľa výborných ingrediencií. Nedajte sa však pomýliť. Výsledný efekt je skvelý, u pánov aj dám overený. torta chutí ako tri druhy chlebíčkov, je sýta a oku lahodiaca. Je skvelým tipom na darček pre mužov, respektíve pre tých, ktorých sladkou tortou neohúrite. Hodí sa však aj na akúkoľvek oslavu, veľký silvestrovský večierok nevynímajúc.

Potrebujeme:

Na okrúhlu otváraciu tortovú formu – 1 balenie tmavého sendvičového krájaného chleba, 1 balenie svetlého sendvičového krájaného chleba, 2 pomazánkové maslá, 1 malú tatársku omáčku, ½ malej fľašky zaváranej kapie, 4 vajcia uvarených na tvrdo, pár zaváraných uhoriek, 15 dg šunky, 20 dg suchej salámy (na tenko nakrájanej), 2 – 3 lyžice drveného lososa, 20 dg tvrdého syru, na ozdobu zväzok zelenej cibuľky (alebo väčšie množstvo čerstvej petržlenovej vňate, alebo pažítky), čili omáčku, feferónky, olivy a kapary na ozdobu.

Postup:

pánska torta Na dno tortovej formy naukladáme sendvičový chlieb.
Potrieme tatárskou omáčkou a naukladáme šunku a na kolieska nakrájané uvarené vajíčka a kyslé uhorky. Prikryjeme druhou vrstvou chleba a dôkladne pritlačíme. (Chlebové vrstvy striedame podľa farby – raz svetlý, raz tmavý chlieb.)

Na druhú vrstvu chleba natrieme maslo vymiešané s drveným lososom. Na vrch poukladáme opäť vajíčka a prikryjeme treťou vrstvou chleba. Dôkladne pritlačíme.

Túto vrstvu natrieme pomazánkovým maslom (na výber je z množstva príchutí), naukladáme salámu a kapiu. Dochutíme čili omáčkou a prikryjeme štvrtou vrstvou chleba. Dôkladne pritlačíme, zaťažíme a vložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny.

Po vybratí z formy boky a vrch slanej torty potrieme maslom. Boky obsypeme najemno nakrájanou zelenou cibuľkou (pažítkou alebo čerstvou petržlenovou vňaťou). Vrch posypeme strúhaným syrom a dozdobíme ružičkami zo salámy, olivami, kaparami, kyslými uhorkami, feferónkami a kapiou.

8 dobrých rád:

1.) Každé poschodie musí byť dôkladne vyplnené chlebom, vo forme nesmú ostávať medzery po bokoch.

2.) Takisto celá chlebová vrstva musí byť dôkladne potretá maslom či tatárskou omáčkou. torta bude potom dobre držať po kope.

3.) Pomazánkové maslo môžete vymiešať s horčicou, alebo kečupom, alebo čili omáčkou, či mletou červenou paprikou.

4.) Môžete použiť aj iné tvary otváracích foriem na pečenie.

5.) Alternatíva pre vegetariánov – mäsové výrobky sa dajú ľahko nahradiť rôznymi druhmi syra a väčším množstvom zeleniny.

6.) Pokojne si pripravte len jednodruhovú tortu, napríklad iba so šunkou a vajíčkami.

7.) Tortu podávajte s čerstvou zeleninovou oblohou.

8.) Ak je torta narodeninovým darčekom, nezabudnite na sviečky.

Foto: Lusi

Páči sa 21 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*