Kathushkine #raw kulinárium | raw hummus

Už pred viac než troma rokmi som do kulinária tuto na portáli Oslavuj.sk publikovala recept na Hummus – cícerovú orientálnu pochúťku. Teraz som ho však ešte zdokonalila o to, že prinášam jeho ultra živú #‎raw‬ alternatívu. Cícer nevaríme, ale jednoducho si ho naklíčime. Také jednoduché! :)

Ako klíčiť? Malý návod nájdete tu: nakličovanie semien


RAW hummus

Potrebujeme:

  • 300 g naklíčeného cíceru
  • šťava z 2 citrónov
  • 3 PL sezamových semiačok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • himalájska alebo morská soľ
  • extra panenský olivový olej
  • 1 PL sladkej mletej papriky na posypanie

Postup:

Cícer rozmixujeme spolu so šťavou z citrónov, prelisovaným cesnakom, sezamom, soľou a olivovým olejom. Prilievame ho toľko, aby vznikla hustá krémová kaša. Podávame posypané paprikou (tradične do tvaru kríža) a petržlenovou vňaťou.

Kathushkine kulinárium nájdete aj na Facebooku.

Foto: Katharina Kosturska
Zdroj: kathushka.blogspot.sk

Prečítajte si aj ďalšie RAW recepty:

Páči sa 6 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*