Kathushkine kulinárium na pokračovanie… LXXXVII. diel

Praženica je obľúbenou raňajkovou pochúťkou širokej verejnosti. Táto Kathuhskina však bude o niečo iná – vyzerá a chutí rovnako ako klasická, až na to – že neobsahuje ani jedno vajíčko! Je celá z tofu, a preto je ideálna aj pre vegánov. Naša redakčná kuchárka sa tento recept naučila od rodinného priateľa Attilu, ktorého touto cestou srdečne pozdravuje.

Praženica z tofu á la Attila (100% bezvaječná)

Potrebujeme:

1 balenie tofu natural (porcia pre 2 osoby), 1 veľkú cibuľu, BIO sypaný zeleninový bujón, 1 dcl vody, soľ, trošku čili, petržlenovú vňať, 1 KL kukuričného škrobu.

Postup:

Cibuľu nadrobno nakrájame a pražíme na oleji, až kým nezhnedne. Medzitým tofu poriadne medzi prstami rozmrvíme. V miske ho dochutíme soľou, zeleninovou zmesou a štipkou čili. Všetko poriadne premiešame. Napokon zmes vhodíme k cibuli na panvicu a pražíme niekoľko minút.

Kathushkine kulinárium nájdete už aj na Facebooku.

Pred koncom pridáme petržlenovú vňať. Na záver zalejeme rozrobeným kukuričným škrobom (škrob + voda) a za stáleho miešania pražíme, kým nezhustne.

Kathushkin tip:

„Táto praženička chutí a vyzerá rovnako ako tá klasická z vajec. Fantasticky sa k nej hodia cesnakové hrianky.“

PS PS: Stiahnite si zdarma elektronickú kuchárku Kathushkine kulináriumTU.

Foto: Katharina Kosturska

Prečítajte si aj:

Páči sa 5 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*