Kathushkine #raw kulinárium | pomarančovo-čokoládový “cheesecake”

Tento recept som si ukradla z jedinečného raw portálu Rawmazing, keď sme spolu s neterou kuchtili recepty do jej ročníkovej práce o zdravej strave. A nechcem sa chváliť svojou šikovnosťou, ale táto tortička dopadla fantasticky!

RAW pomarančovo-čokoládový “cheesecake”

Potrebujeme:

Na krustu:
  • 1 hrnček mandlí
  • 1/4 hrnčeka raw kakaa
  • 3 datle
Na krém:
  • 3 bio pomaranče
  • 2/3 hrnčeka agáve sirupu
  • 2  a 1/2 hrnčeka kešu orechov
  • (namočené aspoň 3 hodiny)
  • 3/4 hrnčeka kokosového masla

Postup:

Suroviny na krustu dohladka rozmixujeme. Vzniknutú masu rozprestrieme po spodku tortovej formy a prstami uťapkáme. Dáme tuhnúť do chladničky.

Nastrúhame kôru z pomarančov (mali by nám vyjsť aspoň 3 PL). Pozor, aby ste strúhali len oranžovú časť, pretože biela dreň je horká. Pomaranče odšťavíme (mali by sme dostať asi 2/3 hrnčeka). Namočené kešu orechy, agáve, kokosové maslo a pomarančový džús v mixéri rozmixujeme dohladka. Keď dostaneme hustý krém, primiešame doň pomarančovú kôru a touto zmesou zalejeme krustu v tortovej forme.

Pred servírovaním necháme cheesecake aspoň 4 hodiny stuhnúť.

Kathushkine kulinárium nájdete aj na Facebooku.

Foto: Katharina Kosturska
Zdroj: kathushka.blogspot.sk

Prečítajte si aj ďalšie RAW nápoje:

Páči sa 4 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*