Polievka z mevedieho cesnaku

Na jar, na Zelený štvrtok, na zdravý bežný deň – na tieto príležitosti je ako stvorená polievka z medvedieho cesnaku. Receptov nájdete na webe viac, my sme medvedí cesnak rozmixovali v zemiakovom základe. Cesnakovú arómu silno necítiť, naopak, krémová polievka má jemnú zeleninovú chuť.

Potrebujeme:

Liter zeleninového vývaru, 3 veľké zemiaky, 3 bohaté hrste medvedieho cesnaku, maslo, smotanu na varenie, na dochutenie soľ, čierne korenie, citrónovú šťavu.

Postup:

Očistené a nakrájané zemiaky varíme vo vývare a keď sa nám zdá tekutiny málo, dolejeme vodou. Keď sú zemiaky takmer mäkké, pridáme na 5 – 7 minút umytý medvedí cesnak a povaríme. Zamiešame smotanu, necháme prevrieť. Polievku odstavíme a rozmixujeme dohladka. Dochutíme soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou. Nakoniec pridáme lyžicu masla, ktorá pokrm ešte viac zjemní.

TIP: Servírujeme s čerstvo nakrájaným medvedím cesnakom. Dodá polievke ostré grády.
TIP 2: Kto má rád podusenú cibuľku, či pór, môže začať varenie takto, potom sa pokračuje podľa receptu.

Prečítajte si aj:

Páči sa 2 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*