Kathushkine #raw kulinárium | plnený hlávkový šalát

S prichádzajúcim letom nastáva aj čas šalátov a ľahkých jedál. Už odmalička zbožňujem hlávkový šalát, ale vtedy sme doma poznali iba verziu so zálievkou z cukru a octu. Lahodnú chuť má však aj sám od seba. Vyskúšajte si ho naplniť vašou obľúbenou zeleninou. Na tanieri vyzerá vkusne a jeho príprava je až detsky jednoduchá.

Plnený hlávkový šalát

Potrebujeme:

  • 1 hlávkový šalát
  • zelenina podľa chuti (paradajky, uhorka, redkvička)
  • kúsok 100% ovčej bryndze (nie je raw)
  • extra panenský olivový olej
  • petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

Hlávkový šalát dôkladne premyjeme a zbavíme vonkajších listov. Poodlamujeme staršie listy (môžeme ich zjesť alebo použiť na šalát) a necháme si len širšie vnútro s hlúbikom. Tieto mladé listy už neoddeľujeme. Zvyšnú zeleninu umyjeme a nakrájame na kolieska a mesiačiky. Kytičku z hlávkové šalátu začíname plniť nakrájanou zeleninou tak, že vždy opatrne odchýlime vonkajší list a vložíme tam prísady. Postupne sa takto prepracujeme až k stredu.

Následne šalát posypeme bryndzou a zakvapneme olivovým olejom alebo obľúbenou zálievkou. Na ozdobu posypeme petržlenovou vňaťou, prípadne krutónmi (nie sú raw).

Kathushkine kulinárium nájdete aj na Facebooku.

Foto: Katharina Kosturska
Zdroj: kathushka.blogspot.sk

Prečítajte si aj recepty na zálievky:

Páči sa 3 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*