Kathushkine kulinárium na pokračovanie… LXXIV. diel

Máte radi cesnakové hrianky alebo bagetky s bylinkovým maslom? Vyskúšajte našu petržlenovo-cesnakovú pochúťku. Natiera sa na pečivo, ochucuje šaláty, grilované mäso či zeleninu. Skrátka, univerzálna prísada na všestranné použitie.

Petržlenovo-cesnaková pochúťka na pečivo

Potrebujeme:

Čerstvú petržlenovú vňať, 3 – 4 strúčiky cesnaku, extra panenský olivový olej, citrón, malý zaváraninový pohár.

Postup:

Umytú vňať nasekáme nadrobno a naplníme ňou pohár. Pridáme pretlačený cesnak, približne 2 PL citrónovej šťavy (alebo podľa chuti) a doplna zalejeme olivovým olejom. Premiešame a necháme najlepšie cez noc v chladničke navzájom prestúpiť chute.

Konzumujeme s pečivom namiesto masla, pridávame do šalátov, na grilovanú zeleninu, mäso alebo cestoviny.

Kathushkin tip:

“Túto všestrannú pochúťku sme si doma veľmi obľúbili. Veľakrát do nej spolu s petržlenom pridávam aj čerstvé bazalkové listy, ale skúsiť to môžete aj s inými aromatickými bylinkami. Vňate môžete nasekať celkom nadrobno, vznikne tak iná konzistencia, ako je na fotografii. Odporúčam natrieť aj na cesnakové bagetky namiesto bylinkového masla.”

Foto: Kathushka

Prečítajte si aj:

Páči sa 4 ľuďom.


2 komentárov k článku Kathushkine kulinárium na pokračovanie… LXXIV. diel

  1. LiZa

    Mňam, toto znie veľmi voňavo a lákavo až sa mi slinky zbiehajúúú :)

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*