Kathushkine kulinárium na pokračovanie… LIV. diel

Viete, aký je rozdiel medzi perníkmi a medovníkmi? Perníčky obsahujú viac korenia a vôbec v nich nemusíte nájsť med. Naopak v medovníkoch je medu až-až.

Kathushka dnes sladkým pečivom odštartovala novú kulinársku tému – makrobiotické vianočné recepty.
Perníky pečieme až tesne pred Štedrým dňom, pretože makrobiotické koláče bez pridania cukru nevydržia dlho čerstvé. Zato však budú hneď po upečení mäkkučké. :)

Perníky

Potrebujeme:

1 hrnček povidiel* (slivkových, hruškovýcg), 1 hrnček celozrnnej múky, 1 hrnček mišutky**, 2 PL strúhaných orechov, 1/2 PL drveného korenia (badián, škorica, klinčeky) a 1 PL oleja.

Postup:

Všetky prísady zmiešame v miske, poriadne prepracujeme rukou a necháme aspoň 1 hodinu odpočinúť. Cesto môžeme rozdeliť na dva diely a rozváľať na placky hrubé asi 1 cm. Z nich vykrajujeme formičkami namočenými vo vode rôzne tvary. Pečieme na pomastenom plechu.

Ilustračné foto: www.sxc.hu

Kathushikin tip:

„*Povidlá sú kašovitá potravina vyrábaná zo sladkého ovocia. Sú podobné lekváru, len sa pri ich výrobe nepoužíva cukor. Získavajú sa varením ovocia až do zhustnutia.
**Mišutka je instantná kukuričná kaša z vyberaných druhov kukurice. Zakúpiť ju môžete v predajniach zdravej výživy.
Perníky pečieme až tesne pred Štedrým dňom, pretože makrobiotické koláče bez pridania cukru môžu skôr podliehať skaze.“

Prečítajte si aj:

Páči sa 5 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*