Pečená tekvica

Podlhovastá tuzemská tekvica, takzvaná pečiarka, nás v sychravom počasí isto poteší a zahreje. Najprv totiž poteší pekne naaranžovaná v košíku naše oči, a potom zahreje v brušku. Pečiarka je vynikajúcou jesennou pochúťkou plnou karoténu a vitamínov. Chuťou pripomína sladké exotické zemiaky alebo gaštany.

Potrebujeme:

Tekvicu pečiarku (známu aj pod menom maslová tekvica).

pečiarka a tekvičky hokaido

Postup:

Tekvicu umyjeme a pozdĺžne prekrojíme na polovicu. Polievkovou lyžicou vydlabeme semiačka a nakrájame na menšie „mesiačiky“.

príprava pečiarky

Naukladáme ich na suchý plech a pečieme do mäkka na 180 stupňoch cca 30 minút. Pečiarku konzumujeme samostatne alebo ju môžeme podávať ako sladkú prílohu k mäsu.

upečená tekvica

Tip:

Pár minút pred dopečením tekvice skúste zaexperimentovať. Potrite mesiačiky kvalitným olejom a posypte ich obľúbenými bylinkami a soľou.

Odporúčam aj ďalšie lahodné recepty z týchto nenáročných, ale pôvabných záhradných krásavíc.

Foto: Oslavuj.sk

Prečítajte si aj:

Páči sa 10 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*