Párty pečivo s mletým mäsom

Chuťový zážitok pre každého mäsožravého hosťa.

Obtiažnosť prípravy: ľahká
Doba prípravy: asi 45 minút
Doba pečenia: asi 25 minút
Vystačí na: asi 25 kusov

Potrebujeme:

Na cesto: 350 g hladkej múky, 1 balíček sušeného Droždia Dr.Oetker, 1 zarovnanú KL soli, 200 ml vlažnej vody, 2 PL oleja

Na náplň: 1 PL oleja, 1 malú červenú cibuľu, 350 g mletého mäsa, 2 strúčiky cesnaku, 1 menšiu červenú papriku, 1 zarovnanú PL rozmarínu, 1 zarovnanú KL mletej sladkej papriky, 1 zarovnanú KL soli, ½ KL čierneho korenia, 100 g krémového kozieho syra

Na dip: 200 g kyslej smotany, 1 strúčik cesnaku, štipku soli, štipku korenia

Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)

Postup:

1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2. Na prípravu náplne na panvici s olejom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso, pretlačený cesnak a na kocky nakrájanú červenú papriku. Ochutíme rozmarínom, paprikou, soľou a čiernym korením a asi 5 minút restujeme. Zmes odstavíme, vmiešame kozí syr a necháme vychladnúť.

3. Do vykysnutého cesta ručne zapracujeme náplň. Z cesta vytvarujeme placky, ktoré nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 25 minút

4. Na prípravu dipu v mise zmiešame kyslú smotanu s pretlačeným cesnakom, soľou a čiernym korením.

5. Pečivo možno podávať teplé aj studené. Podávame s dipom.

TIPY: Pre výraznejšiu chuť môžeme pečivo posypať 5 minút pred dopečením syrom.
Dip možno pripraviť s bylinkami alebo s čili.
Pečivo možno pripraviť s akýmkoľvek druhom mletého mäsa.

Prečítajte si aj:

Páči sa 2 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*