Opekané rezance s kuracím mäsom

Recept vznikol ako príjemná improvizácia v jednej dánskej kuchyni. Ovplyvnená “chinaboxom” a chuťou na niečo slané, ľahké a výdatné zároveň. Vychutnajte si toto jedlo netradične vďaka fotopostupu.

Potrebujeme:

Ryžové rezance, zelenú cibuľku, cesnak, mrkvu, 1 vajce, olivový olej s cesnakom, kuracie prsia, soľ, mleté čierne korenie, korenie „kura na grile“, sójovú omáčku, thajskú omáčku, maslo, sušenú drvenú petržlenovú vňať.

Ingrediencie na opekané rezance

Postup:

Mäso očistíme a narežeme na väčšie plátky. Necháme aspoň hodinu (najlepšie cez noc) marinovať v zmesi, ktorú sme si pripravili zo sójovej omáčky, thajskej omáčky, mletého čierneho korenia a korenia „kura na grile“.

Cesnak a jarná cibuľka

Rezance uvaríme. Cibuľku a cesnak pokrájame nadrobno, mrkvu na tenké plátky alebo na Julienne. V hlbokej panvici na rozohriatom cesnakovo-olivovom oleji zľahka osmažíme všetku zeleninu.

Rezance

Pridáme rezance a dobre premiešame. Pridáme vyšľahané vajce a sušenú drvenú petržlenovú vňať. Miešame rýchlo, aby vajce úplne nestuhlo a dostalo sa na celé rezance. Zložíme zo sporáka.

Na záver pridáme vajce

Namarinované mäso opečieme na masle.

Marinované kuracie kúsky

Rezance podávame s mäsom a thajskou omáčkou.

Opekané rezance s kuracím mäsom

Tip:

Nie, neklame vás zrak. Vidíte dobre, na fotkách sú namiesto ryžových rezancov použité grahamové špagety. Aj táto alternatíva je teda úspešne odskúšaná. :)

Foto: Oslavuj.sk

Páči sa 7 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*