Kathushkine kulinárium na pokračovanie… IC. diel

I keď ponúkať po Veľkej noci na raňajky vajíčka, je možno trochu trúfalé, prinášame vám recept na sviežu netradičnú omeletu alias frittatu pre dvoch s veľkou porciou zeleniny. Na lenivé víkendové ráno ako stvorená!

Omeleta so špargľou a bylinkami

Potrebujeme:

Na 1 omeletu (t. j. 2 porcie): 4 šťastné vajcia (ideálne z domáceho chovu), zelenú špargľu, 1 zelerovú stonku, čerstvú bazalku, provensálske korenie, olivový olej, soľ a čierne mleté korenie.

Postup:

Špargľu a zeler dôkladne umyjeme a nakrájame na kúsky. Vajcia rozbijeme a v miske vymiešame s nadrobno nakrájanou bazalkou, korením a štipkou soli.

Na panvici rozohrejeme olej a opražíme špargľu a zeler. Zalejeme vaječnou zmesou a pod pokrievkou pražíme, až kým omeleta nestuhne. Podávame so šalátom, ozdobíme klíčkami.

Kathushkine kulinárium nájdete už aj na Facebooku.

Kathushkin tip:

„Zvýšila sa vám v chladničke nejaká zaujímavá zelenina? Špargľu môžete pokojne nahradiť alebo doplniť cuketou, brokolicou, karfiolom, mrkvou a ďalšími.“

PS PS: Stiahnite si zdarma elektronickú kuchárku Kathushkine kulináriumTU.

Foto: Katharina Kosturska

Prečítajte si aj:

Páči sa 5 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*