Nadýchané kokosky

Keď sa vám počas sviatočného pečenia zvýšia bielky, je čas vyčarovať nadýchané kokosky. Koláčiky narýchlo, čo sa rozplývajú na jazyku.

Obtiažnosť prípravy: ľahká
Doba prípravy: cca 20 minút
Doba pečenia: cca 20 minút (1 plech)
Vystačí na: cca 80 kúskov

Potrebujeme:

Na cesto: 200 g strúhaného kokosu, 4 bielky, 200 g cukru, 1 KL Vanilkovej arómy Dr.Oetker, na špičku noža mletej škorice

Na ozdobenie:1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker

Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm), elektrický ručný šľahač

Postup:

1. Na prípravu cesta opražíme kokos na teflónovej panvici bez tuku a necháme na tanieri vychladnúť.

2. Z bielkov vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Pridáme cukor, arómu a škoricu a krátko zašľaháme. Vareškou zľahka vmiešame kokos. Pomocou dvoch kávových lyžičiek tvoríme na plech vyložený papierom na pečenie kopčeky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 140 °C
Teplovzdušná rúra: 120 °C
Plynová rúra: stupeň 1
Doba pečenia: asi 20 minút (1 plech)

3. Kokosky necháme vychladnúť.

4. Kokosky ozdobíme polevou pripravenou podľa návodu na obale.

TIPY: Ak chceme vyšľahať tuhý sneh z bielkov, bielky nesmú obsahovať ani stopu žĺtkov a misa ani šľahacie metličky nesmú byť mastné. V dobre uzatvárateľnej dóze môžeme kokosky skladovať približne 2 týždne.

Prečítajte si aj:

Páči sa 2 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*