Kathushkine kulinárium na pokračovanie… XC. diel

Jedna z najzdravších. Jej základnou zložkou je špeciálna sójová pasta. Obľúbená nielen u vegetariánov. Uvarte si u vás doma tradičnú japonskú polievku zvanú miso.

Miso polievka

Potrebujeme:

2 mrkvy, 1 cibuľu, 1 pór, peržlenovú vňať, 2 PL miso pasty, 2 PL morských rias, 1 PL sezamového oleja, 50 g tenkých ryžových rezancov, 1 l vody.

Postup:

Mrkvu, petržlen a pór nadrobno nakrájame, krátko orestujeme, zalejeme vodou, pridáme cibuľu v celku, riasy a varíme 10 minút. Odstavíme zo sporáka, vyberieme cibuľu, pridáme ryžové cestoviny, sezamový olej a miso pastu rozmiešanú v pohári s vodou.

Necháme odstáť 5 minúť. Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou.

Kathushkine kulinárium nájdete už aj na Facebooku.

Kathushkin tip:

„Do polievky môžete pridať aj ďalšiu zeleninu, ružičkový kel, zeler, kukuricu alebo huby. Aby ste dosiahli hustejšiu konzistenciu Miso polievky, identickú s tými podávanými v japonských reštauráciách, zahustite ju kukuričným škrobom.“

Personalizujte svoju kuchársku vášeň vďaka Kulinárskemu Fanshopu.

PS PS: Stiahnite si zdarma elektronickú kuchárku Kathushkine kulináriumTU.

Foto: Katharina Kosturska

Prečítajte si aj:

Páči sa 5 ľuďom.


2 komentárov k článku Kathushkine kulinárium na pokračovanie… XC. diel

  1. gitka

    mali sme ju dnes na obed a bola fantasticka !
    dakujem za rychly a dobry tip !
    g

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*