Marcipánové rožky

Krehké cesto, marcipán a čokoláda – zakrútené potešenie. Aj na raňajky.

Obtiažnosť prípravy: ľahká
Doba prípravy: cca 40 minút
Doba pečenia: cca 20 minút
Vystačí na: 16 kusov

Potrebujeme:

Na cesto: 400 g hladkej múky, 1 balíček sušeného Droždia Dr.Oetker, 1 zarovnanú KL soli, 25 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 150 ml vlažného mlieka, 75 g rozpusteného masla, 2 vajcia

Na náplň: 1 balíček Marcipánu Dr.Oetker, 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker

Na potretie: 1 PL mlieka

Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)

Postup:

1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na kruh s priemerom asi 35 cm. Marcipán vyvaľkáme rovnakým spôsobom na kruh s takým istým priemerom ako cesto, položíme na cesto a nakrájame na 16 rovnako veľkých dielov. Po obvode kruhu nastrúhame polevu. Každý kúsok zarolujeme smerom k špičke. Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby špička rožteka bola dolu. Rožteky potrieme pomocou štetca alebo pierka mliekom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Doba pečenia: asi 20 minút

3. Rožky necháme vychladnúť. Môžeme podávať vlažné.

TIP: Namiesto Polevy tmavej Dr.Oetker môžeme použiť aj Polevu svetlú Dr.Oetker alebo Polevu De Luxe Dr.Oetker.

Prečítajte si aj:

Páči sa 2 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*