Mandľový likér

“Lahodný domáci likér ako synonymum sviatkov.”

Potrebujeme:

1 balíček Pudingu Originál s mandľovou príchuťou Dr.Oetker, 700 ml polotučného mlieka, 30 g cukru, 2 plechovky Salka karamel, 250 ml rumu, 1 KL Arómy mandľovej Dr.Oetker

Postup:

1. Na prípravu likéru uvaríme puding podľa návodu na obale, ale so 700 ml mlieka a 30 g cukru. Redší puding necháme za občasného miešania vychladnúť.

2. Do vychladnutého pudingu pridáme karamelové salko a elektrickým ručným  šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme dohladka. Prilejeme rum a arómu a na najnižšom stupni šľaháme asi 1 minútu.

3. Hotový likér prelejeme do sklených fliaš a uchovávame v chladničke.

TIP: Likér je výborný do kávy alebo na poliatie zmrzlinových pohárov. Recept poslúži ako inšpirácia na miešanie rôznych chutí. Čo tak vanilkový puding so salkom a vanilkovou arómou?

Prečítajte si aj:

Páči sa 2 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*