Makové buchty

Radosť ako od babičky.

Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 35 minút
Vystačí na: 12 kusov

Potrebujeme:

Na cesto: 500 g hladkej múky, 1 balíček sušeného Droždia Dr.Oetker, štipku soli, 75 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 250 ml vlažného mlieka, 75 g rozpusteného masla,1 vajce
Na náplň: 150 g mletého maku, 100 g práškového cukru, 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker, 100 ml mlieka, 50 g hrozienok
Na potretie: 100 g rozpusteného masla, 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
Ešte potrebujeme: plech na pečenie s vyšším okrajom (20 x 30 cm)

Postup:

1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
2. Na prípravu náplne zmiešame v hrnci mak s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme mlieko a hrozienka,
krátko povaríme a necháme vychladnúť.
3. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát (asi 30 x 40 cm) a
nakrájame na 12 rovnakých dielov.
4. Do stredu každého dielu nanesieme náplň. Okraje cesta spojíme stlačením a prenesieme na vymastený plech spojenou časťou nadol. Povrch buchiet potrieme pomocou štetca alebo pierka maslom a posypeme vanilkovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Doba pečenia: asi 35 minút
5. Buchty necháme vychladnúť.

TIP: Buchty môžeme pripraviť s jablkovou alebo tvarohovou náplňou.

Prečítajte si aj:

Páči sa 4 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*