Kathushkine kulinárium na pokračovanie… LXXIII. diel

Po dlhšom čase ponúkame recept na polievočku. Rýchlu krémovú karfiolovú, uvarenú za pár drobných. Skúsili ste už pridať do hotovej zeleninovej polievky čerstvú chrumkavú špargľu? Kathushka vrelo odporúča.

Rýchla krémová karfiolová polievka

Potrebujeme:

Karfiol, 2 väčšie zemiaky, cibuľu, 1,5 l zeleninového vývaru, olivový olej, soľ, majorán a zelenú špargľu a krutóny na ozdobu.

Postup:

Karfiol umyjeme a rozdelíme na drobné ružičky, zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme karfiol. Za stáleho miešania chvíľu opražíme (aby sa uvoľnili chute a vône) a pridáme zemiaky. Zalejeme vývarom. Podľa potreby osolíme.

Varíme kým zelenina nezmäkne, potom rozmixujeme tyčovým mixérom. Následne zasypeme majoránkou, necháme niekoľko minút pod pokrievkou premiešať chute a podávame.
Pri servírovaní posypeme krutónmi a na krúžky nakrájanou čerstvou zelenou špargľou.

Kathushkin tip:

“Pri servírovaní môžete polievku posypať aj vločkami riasy Nori a ozdobiť čerstvými vňaťami alebo výhonkami – napríklad mladými výhonkami hrášku.”

Foto: Kathushka

Prečítajte si aj:

Páči sa 4 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*