Kokosový dezert s ovocím

“Ľahký dezert s prísľubom tropickej dovolenky.”

Potrebujeme:

Na dezert: broskyňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 240 g), 100 ml šťavy z kompótu, šťava z 1/2 citróna, 1 balíček Tortového želé číreho Dr.Oetker, 1 balíček Creme Olé s kokosovou príchuťou Dr.Oetker, 300 ml polotučného mlieka.

Na ozdobenie: 50 g strúhanej čokolády

Postup:

1. Na prípravu dezertu necháme na sitku odkvapkať kompót a šťavu pritom zachytíme. Broskyne rozmixujeme ponorným mixérom.

2. Do kastróla nalejeme šťavu z kompótu. Pridáme šťavu z citróna, rozmixované broskyne a tortové želé a asi 1 minútu povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť.

3. Creme Olé pripravíme s mliekom podľa návodu na obale.

4. Do pohárov striedavo nanesieme broskyne, Creme Olé a strúhanú čokoládu.

5. Odložíme do chladničky.

TIP: Namiesto broskýň môžeme použiť aj jahody, mandarinky, ananás či iné zavárané alebo čerstvé ovocie.

Prečítajte si aj:

Páči sa 4 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*