Kathushkine kulinárium na pokračovanie… V. diel

Opäť vám prinášame najnovšie vydanie seriálu Kathushkine kulinárium. Po minulotýždňovej neplánovanej odmlke, kvôli  technickým problémom, sa s ním budete stretávať pravidelne každý štvrtok. Dnes vás čaká farebná pochúťka, čiže rybka na dizajnérsky spôsob.

Rybka s ryžou na dizajnérsky spôsob

Potrebujeme:

Rybie filé, údené plátky lososa, celozrnnú ryžu, mrazenú kukuricu, korenie, soľ, zeleninu na ozdobu, citrón, kúsok parmezánu.

Postup:

Rybie filé jemne osolíme a okoreníme z oboch strán a opražíme na oleji, masti alebo masle. Ryžu prepláchneme a dáme variť podľa pokynov na obale. Tesne pred koncom varu ryže primiešame mrazenú zeleninu (kukuricu, hrach; ideálna je však čerstvá) a necháme dôjsť pod pokrievkou. Všetko spolu premiešame a servírujeme. Nakrájame zeleninu a na tanieri dozdobíme.

Plátky lososa naporcujeme, uložíme na tanier, pokvapkáme citrónom, preložíme tenkým plátkom parmezánu, pokvapkáme balzamikovým octom. Podávame s ryžou alebo zeleninou.

Kathushkin tip: Takáto rybka je ideálna ako rýchla a zdravá večera, ktorá na noc nezaťaží naše trávenie. A hoci jej príprava nevyžaduje takmer žiadnu kulinársku zručnosť, pri kreatívnej úprave ňou dokážete ako hostiteľky očariť aj toho najväčšieho skeptika. :) Ešte tip pri príprave ryže – ryža sa vám nezlepí do neidentifikovateľnej masy vtedy, ak ju po uvarení prepláchnete vo vlažnej vode a necháte odkvapkať.

Foto: Kathushka

Páči sa 6 ľuďom.


2 komentárov k článku Kathushkine kulinárium na pokračovanie… V. diel

  1. guer

    nezdá se vám, že to není jídlo pro člověka? Ani to nevypadá dobře.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*