Kathushkine kulinárium na pokračovanie… I. diel

Milí čitatelia,

prinášame vám prvý diel Kulinária na pokračovanie. Autorka projektu, Kathushka, vydáva kulinárium formou newsletterov, ktoré rozposiela e-mailami. Rozhodli sme jej gastronomickú záľubu prezentovať aj na stránkach Oslavuj.sk. Každý piatok vás bude čakať nový diel. Veríme, že si tento seriál obľúbite. Redakcia Oslavuj.sk praje dobrú chuť!

kulinárium

Grécky šalát tak trochu inak

Potrebujeme:

2 viazaničky rokety (alebo krehký rímsky šalát), 200 g fety nakrájanej na kocky, 4 – 6 tvrdých paradajok nakrájaných na plátky, 1 nadrobno nakrájanú stredne veľkú červenú cibuľu, 150 g čiernych olív, 8 – 10 čerstvých lístkov mäty potrhaných na kúsky, 8 – 10 čerstvých lístkov bazalky potrhaných na kúsky, 1 lyžicu nadrobno nakrájanej citrónovej kôry, 2 nadrobno pokrájané strúčiky cesnaku, 1 šalátovú uhorku nakrájanú na tenké kolieska, soľ a čierne korenie, 4 lyžice čerstvej citrónovej šťavy, 6 lyžíc extra panenského olivového oleja.

Postup:

Roketu dôkladne opláchneme pod studenou tečúcou vodou a dobre ju osušíme. Vložíme do veľkej šalátovej misy, pridáme fetu, paradajky, cibuľu, olivy, mätu, bazalku, citrónovú kôru, cesnak a uhorku. Ochutíme soľou, čiernym korením a pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom. Dobre premiešame vidličkou a lyžicou a hneď podávame.

Nakrájaná citrónová kôra nie je nevyhnutná, ale tomuto obľúbenému šalátu dodáva sviežu chuť.

Kathushkin tip:Nebojte sa experimentovať. Ja som v tomto prípade nahradila roketu alebo rímsky, či ľadový šalát červenou čakankou a rukolou a výsledok bol takisto vynikajúci. Navyše farebne sa šalát stal umeleckou pastvou pre oči.“

Kathushka profil

Foto: Kathushka

Páči sa 10 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*