Kathushkine kulinárium na pokračovanie… XXXVI. diel

Majonézové šaláty na mnoho spôsobov sú často súčasťou rôznych osláv a sviatkov. Čo ak majonézu či tatarskú omáčku radi nemáte alebo ju z rôznych dôvodov jesť nemôžete? Kathushka prináša tip na skvelú zdravú náhradu tejto inak kalorickej suroviny. Jej variant neťaží na žalúdku a nejde pritom ani o mliečny produkt. Za všetkým sa skrýva tofu. Pripravte si jeho najchutnejšiu podobu, ktorú využijete hlavne v studenej kuchyni. Ochutnajte tofunézu.

Tofunéza

Potrebujeme:

100 g tofu natural, štipku soli, 3 PL slnečnicového oleja, teplú vodu (podľa potreby), 2 PL šťavy z citrónu, 1 PL umeoctu.

Postup:

Tofu dáme do trošky vody, osolíme a varíme asi 5 minút. Ešte horúce nakrájame na kocky, dáme do mixéra, pridáme kúsok horúcej vody so štipkou soli a mixujeme.
Vlejeme olej a podľa potreby ešte vodu. Mixujeme, kým nie je tofu hladké. Ochutíme umeoctom a citrónom.
Hotovú tofunézu vmiešame do akéhokoľvek šalátu.

Kathushkin tip:

„Tofunéza je neskutočne chutná a zdravá náhrada ťažko stráviteľnej majonézy. Stačí ju vmiešať do nakrájanej zeleniny a fantastické raňajky alebo šalát na obed, či večeru máte okamžite pripravený.”

Foto: Kathushka

Páči sa 8 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*