Kathushkine kulinárium na pokračovanie… XXXV. diel

Dnešné kulinárium je vo viacerých smeroch špeciálne. Prináša vám recept, ktorý je prevzatý od najväčšieho odborníka minulého storočia v oblasti zdravého životného štýlu, stravy a dlhovekosti Dr. Paula C. Bragga.

On sám túto svoju polievku nazýva organickou sodíkovou bombou a odporúča ju konzumovať 3x do týždňa. V recepte sa používa voda vo svojej najčistejšej podobe – destilovaná a môžete sa pokojne rozlúčiť so soľou. Polievka pripomína ruský boršč a chuť má jednoducho výbornú! :)

Polievka z červenej repy

Potrebujeme:

1 malú cibuľu, 3 hrnčeky čerstvej červenej repy, 1 hrnček čerstvej mrkvy, 1 hrnček zeleru, 2 surové zemiaky v šupke, 2 strúčiky cesnaku, 2 hrnčeky kapusty, 3 čerstvé paradajky, 1 KL citrónovej šťavy alebo jablčného octu, 1/2 KL morských rias (ako korenie), 1 PL rastlinného oleja, 1/2 šálky kyslej smotany (ako ozdoba).

Postup:

Pripravíme si suroviny – cibuľu nasekáme na drobno, repu, mrkvu a kapustu nakrájame na Julienne (jemné prúžky), zeler, zemiaky a paradajky na kocky.

Cibuľu podusíme asi 3 minúty na oleji do zlatista, pridáme 1,5 l destilovanej vody, kúsok riasy a zeleninu. Zľahka 15 – 20 minút povaríme, kým zelenina nezmäkne.

Na tanieri ochutíme citrónovou šťavou alebo jablčným octom. Ozdobíme kyslou smotanou a podávame.

Kathushkin tip:

„Tento recept je čistým kulinárskym zázrakom. Bez štipky soli uvaríte rýchle, chutné a výživné jedlo, a najmä – výnimočne zdravé! Osobne kyslú smotanu na záver nepoužívam. Na tanieri polievku okrem jablčného octa dochutím aj pridaním riasy Nori.
V prípade, že nemáte destilovanú vodu, použite na varenie aspoň tú, ktorá prešla filtračnou kanvicou. Odstránite tak mechanicky z vody nepríjemný chlór, niektoré kovy a usadeniny z vodovodných potrubí.”

Foto: Kathushka

Páči sa 8 ľuďom.


2 komentárov k článku Kathushkine kulinárium na pokračovanie… XXXV. diel

  1. Bublinka

    Waw, ďakujem veľmi pekne za typ, momentálne oxidujem v Dánsku a všade v každom balíku so zeleninou nájdete aj repu, vždy som dumala čo s ňou , no a keďže milujem polievky a repu je to dokonalá súhra:)Hneď zajtra sa ňou obdarujem:)

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*