Kathushkine kulinárium na pokračovanie… XXXIX. diel

V lete nám záhradka rodí jedno sladké ovocie za druhým. Postupne sa ním kŕmime, dopĺňame vitamíny a kto myslí aj na jeseň a zimu, zavára.

Slivky sú vďaka obsahu fosforu a vápnika skvelé na kosti. Keď už neviete čo s nimi, vyskúšajte ich zavariť do slivkového lekváru podľa nášho receptu.

Slivkový lekvár

Potrebujeme:

1,5 kg odkôstkovaných sliviek a 500 g trstinového cukru.

Postup:

Slivky očistíme a odkôstkujeme, vložíme do hrnca a necháme rozvariť. Slivky pustia šťavu, takže pridávať vodu nie je nutné. Rozvarené slivky zasypeme cukrom a odložíme do nasledujúceho dňa.

Vzniknutú kašu varíme (zhruba pol hodiny), až kým masa nezhustne casino online na požadovanú konzistenciu. Ešte horúcim lekvárom naplníme poháre, dôkladne uzavrieme, otočíme hore dnom a necháme niekoľko hodín odležať.

Kathushkin tip:

„Tento chutný lekvár si môžete počas prípravy rôzne dochutiť. Spolu s cukrom pridajte k slivkám aj mletú škoricu alebo šťavu zo zázvora. Tá urobí váš lekvár o niečo pikantnejší.”

Foto: Kathushka

Páči sa 5 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*