Kathushkine kulinárium na pokračovanie… XXXIV. diel

Čerešničky, čerešničky, čerešne, zrejú a červenajú sa ešteee. :) Doprajte si poriadnu dávku tohto na vitamíny extra bohatého tuzemského ovocia. Čo nevojde do bruška na prvý šup, premeňte na skvelý džemík. Niet nad domáci… :)

Čerešňový džem

Potrebujeme:

1 kg odkôstkovaných čerešní, 400 g hnedého cukru, šťavu z 1 citróna.

Postup:

Odkôstkované čerešne zasypeme cukrom a necháme niekoľko hodín postáť.

Potom pridáme šťavu z citróna a za stáleho miešania varíme na miernom ohni, až kým nezískame želateľnú konzistenciu džemu.

Nadávkujeme do umytých fliaš, uzatvoríme, otočíme hore dnom a necháme v teple postáť aspoň 24 hodín.

Kathushkin tip:

„Tento zdravý domáci džem môžete dochutiť aj mletou škoricou alebo šťavou zo zázvoru. Koreniny pridajte do hrnca počas miešania. To, že džem je najchutnejší zo zdravých nestriekaných domácich čerešní, isto nemusím zdôrazňovať.” :)

Foto: Kathushka

Páči sa 10 ľuďom.


1 komentár k článku Kathushkine kulinárium na pokračovanie… XXXIV. diel

  1. Fero

    http://www.pravda.sk/ recept čerešňový džem

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*