Kathushkine kulinárium na pokračovanie… XXXIII. diel

Hlavným hrdinom dnešného kulinária je pšeno. Výživná a ľahko stráviteľná potravina pre deti aj dospelých. Neobsahuje lepok a jej širokospektrálne využitie v kuchyni oceníte počas celého dňa.

Pšeno ako raňajky, obed či večera

Potrebujeme:

Pšeno, vodu, soľ.

Postup:

Pšeno párkrát sparíme vriacou vodou, aby stratilo horkosť a následne dáme variť do osolenej vriacej vody v pomere 1:2 (pšeno:voda). Za občasného miešania varíme, kým pšeno nezmäkne a nevstrebe do seba všetku vodu.

Kathushkin tip:

Pšeno na raňajky môžete konzumovať v podobe kaše tak, že hotové pšeno ochutíte cibuľkou, pažítkou alebo inou nakrájanou zeleninou.
Pšeno ako prílohu k obedu môžete využiť všade tam, kde aj ryžu a zemiaky. Dá sa z neho pripraviť aj chutné pšenové rizoto alebo pšenový nákyp (v recepte len nahradíte ryžu).
Uvarené pšeno na večeru zľahka popražte na slaninke a cibuľke. Pridajte soľ a korenie. Bude vám chutiť rovnako ako praženica.”


Foto: Kathushka

Páči sa 3 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*