Kathushkine kulinárium na pokračovanie… XXVI. diel

Poďme v dnešný Zelený štvrtok obedovať či večerať netradične. Hrášková polievka s mätou je skvelým osviežením klasických zelenoštvrtkových receptov. Ak však predsa len chcete dať prednosť špenátu či brokolici, kliknite si na Kathuskine ostatné recepty.

Zajtra je najväčší pôstny deň. Nielen z kresťanského pohľadu, ale i z gastronomického taký pôst človeku nikdy nezaškodí. Skúste si tento rok odľahčiť jedálniček aspoň v jeden deň a uvidíte, že vám na Veľkonočnú nedeľu bude chutiť o to viac.

Hrášková polievka s mätou

Potrebujeme:

2 hrnčeky hrachu, 1/4 hrnčeka čerstvej mäty, 2 väčšie zemiaky, 1,5 l zeleninového vývaru, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, soľ a korenie.

Postup:

V hrnci na rozohriatom oleji orestujteme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, hrášok a nakoniec pokrájané zemiaky a mätu. Podlejeme zeleninovým vývarom a necháme variť, kým suroviny v polievke nezmäknú.

Keď je všetko uvarené, polievku rozmixujeme mixérom. Môžeme podávať.

Kathushkin tip:

“Pri varení použite aj cca 2 cm nalámanej riasy Wakame. Pri koncovom dochutení polievočky sa nebojte experimentovať. Skúste ju posypať štipkou nastrúhaného muškátového orieška, zázvorom, anízom, kôrou z citróna alebo pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy. (Neodporúčam použiť všetko naraz!)

Pri servírovaní nezabudnite ozdobiť lístkom čerstvej mäty a posypať riasou Nori.” :)

Foto: Kathushka

Páči sa 8 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*