Kathushkine kulinárium na pokračovanie… XXIII. diel

Dnešný recept v kulináriu vznikol na objednávku. Kathushka, zástankyňa zdravej výživy, neholduje veľmi mliečnym výrobkom a syrom. Šéfredaktorka však zavelila: “syrový koláč!” a tak ho tu máte v plnej paráde. :) Koláč s nivou a cherry paradajkami, lahôdka pre celú rodinu. Ako chutí vám?

Koláč s nivou a cherry paradajkami

Potrebujeme:

20 g masla, 2 cibule, 200 g lístkového cesta, 150 g plesňového syra (niva), 100 ml smotany na šľahanie, 1 vajce, 1 PL dijonskej horčice, 200 g cherry paradajok, 1 PL mandľových lupienkov, 1 žĺtok na potretie.

Postup:

Maslo rozohrejeme na panvici a dozlatista na ňom opražíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

Rúru rozohrejeme na teplotu 210 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie a lístkovým cestom, ktoré sme vyvaľkali na veľkosť 25×20 cm. Ostrým nožom z cesta odrežeme 1 cm z okrajov a vzniknuté prúžky uložíme na kraj plátu cesta. Vzniknú nám tak vyvýšené okraje. Všetko dôkladne potrieme žĺtkom.

Syr roztrieme vidličkou v miske, pridáme smotanu, horčicu a vajíčko a všetko dobre premiešame. Na pripravené cesto nasypeme cibuľu a zmes syra. Navrch poukladáme polovice cherry paradajok a posypeme mandľovými lupienkami.

Pečieme v rozohriatej rúre 15 – 20 minút. Koláč chutí výborne teplý aj studený.

Kathushkin tip:

„Ozdraviť tento recept možno použitím domáceho celozrnného lístkového cesta, ktorého prípravu vám prinesieme v budúcom čísle kulinária. Na koláč možno použiť aj olivy, artičoky a rôzne iné prílohy podľa vlastnej chuti. Ak ich nadekorujete do tvaru vtipnej postavičky, obrazu či tváre, vaše deti sa ho nebudú vedieť nabažiť.” :)

Foto: Kathushka

Páči sa 8 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*