Kathushkine kulinárium na pokračovanie… XXII. diel

Čas opekačiek a grilovačiek je pomaly tu. Ľudia húfne vybiehajú do prírody už s prvými jarnými lúčmi slnka. Odolať grilovanému jedlu, ktoré nám tak skvelo chutí na čerstvom vzduchu je veru ťažké. Preto dnes grilujeme aj v kulináriu – v pohodlí domova, rýchlo, chutne a hlavne zdravo. Dobrú chuť, priatelia!

Grilovaná cukina s olivovým olejom a bylinkami

Potrebujeme:

1 cukinu, olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, soľ, bylinky (tymián, bazalku, pažítku…).

Postup:

Cukinu dôkladne opláchneme a pozdĺžne prekrojíme na hrubšie pláty. Na sucho ju z oboch strán opečieme na panvici. Medzitým si v miske vymiešame olivový olej, prelisovaný cesnak, soľ a bylinky a mäkké upečené cukiny dôkladne potrieme ochuteným olejom.

Kathushkin tip:

Cukiny je potrebné konzumovať ešte teplé, aby čo najviac vynikla ich delikátna chuť. Ako prílohu môžete podávať zemiaky v šupke, ryžu alebo zeleninový šalát. Toto jedlo je skutočne bleskurýchle a nenáročné na trávenie, kuchársku zručnosť a čas. :)

Foto: Kathushka

Páči sa 7 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*