Kathushkine kulinárium na pokračovanie… XXI. diel

Makrobiotická rýchlovka. Čo sa skrýva pod týmto tajomným názvom? Samé skvelé a zdravé prísady. Červená šošovica, Umeocot, sójová omáčka Tamari a fritovaná zelenina, to sú kľúčové slová dnešného kulinária. Pochutnajte si na výdatnej bleskurýchlej polievke. :)


Bleskurýchla polievka z červenej šošovice

Potrebujeme:

250 g červenej šošovice, 1 veľkú cibuľu, olej, kúsok mrkvy, zeleru a petržlenu, 1 L zeleninového vývaru, soľ, sójovú omáčku Tamari, Umeocot, sezamový olej.

Postup:

V hrnci si na troche oleja osmažíme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme červenú šošovicu a zalejeme zeleninovým vývarom. Všetko spolu varíme krátko, len pár minút, kým šošovica nezmäkne. Následne odstavíme z ohňa a ručným mixérom dôkladne rozmixujeme. Dochutíme sezamovým olejom (alebo soľou), Tamari omáčkou a Umeoctom podľa chuti.

Na panvici si zatiaľ rozohrejeme olej so soľou a fritujeme v ňom menšie pozdĺžne kúsky zeleniny (mrkva, zeler, petržlen). Keď je zeleninka jemne chrumkavá, vybereme ju zo slaného olejového kúpeľa.

Polievku naberieme do tanierov a pridáme aj pár kúskov fritovanej zeleninky. Podávame.

Kathushkin tip: „Táto polievočka je ideálna, ak potrebujeme pripraviť rýchly a nenáročný obedík, ale pritom chutný a zdravý. Osobne zvyknem ešte hotovú a na tanieri naservírovanú polievku posypať vločkami Nori rias alebo nasekanou vňaťou podľa sezóny. So soľou to v tejto polievočke netreba preháňať, pretože dodatočne ju dosolí ešte aj pridaná „fritovaná“ zeleninka. Svoju polievku som nesolila vôbec, keďže som do nej pridala pár kvapiek sezamového oleja.


Foto: Kathushka

Páči sa 6 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*