Kathushkine kulinárium na pokračovanie… XX. diel

Včera sa začal štyridsaťdňový pôst a hoci nie každý ho dodržiava, taký zdravý šalátik nikomu neublíži. Vo vzduchu už začíname cítiť vôňu zeme, príroda sa prebúdza, zanedlho všetko zozelenie. Poďme prírode naproti a pripravme si ľahký zeleninový pokrm. Naklíčené mungo dodá nášmu organizmu minerály a vitamíny, ktoré sme cez zimu stratili.


Šalát z toho, čo sa práve nachádza doma

Potrebujeme:

Použijeme všetko, čo práve nájdeme v chladničke - ľadový šalát, uhorku, papriku, redkvičku, mozzarellu, cibuľku, olivy, naklíčené mungo, citrónovú šťavu, olivový olej, soľ, čierne mleté korenie, vločky z riasy Nori.

Postup:

Všetku zeleninu nakrájame na menšie kúsky, vložíme do misy, posypeme naklíčenými fazuľkami Mungo, riasami Nori a zalejeme zálievkou, ktorú si vyrobíme z citrónovej šťavy, olivového oleja, korenia a soli. Premiešame, na vrch poukladáme olivy a podávame.

Kathushkin tip: „Takýto šalát si rýchlo a jednoducho pripravíte z čohokoľvek, čo doma nájdete. Šalát s touto zálievkou je jemnejší a ľahšie stráviteľný ako pri zálievke za pomoci jogurtu či majonézy. Dochutiť ho môžete aj balzamikovým octom. Nezabudnite, že ak si chcete nechať naklíčiť mungo doma (a nekupovať ho už v naklíčenej podobe), treba na to myslieť už dva dni pred prípravou samotného šalátika.


Foto: Kathushka

Páči sa 6 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*