Kathushkine kulinárium na pokračovanie… XVII. diel

Včera sme si pochutili na vysoko kalorických fašiangových jedlách z tradičnej domácej kuchyne. Aby sme však zachovali vyváženosť, dnes nám Kathushka ponúka malú ľahkú mňamku exotickejšieho charakteru. Viete ako chutí spojenie feniklu, pomaranča a údeného mečúňa? Netradične a znamenite. Vyskúšajte s nami! :)

Feniklovo-pomarančový šalát

Potrebujeme:

2 veľké pomaranče, 2 fenikle, 150 až 200 g údeného mečúňa, 1 červenú cibuľu, 60 g zelených olív, 6 PL olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie.

Postup:

Pomaranče olúpeme a nakrájame na kúsky. Fenikel nakrájame na úzke rezančeky a mečúňa na kocky. Cibuľu nakrájame na kolieska a niekoľkokrát opláchneme vodou, aby mala menej výraznú chuť. Necháme ju odkvapkať.

Všetky suroviny nasypeme do šalátovej misy a dochutíme olivovým olejom, soľou a čerstvo mletým čiernym korením.

Kathushkin tip: „V prípade, že nemáte po ruke mečúňa, môžete ho nahradiť napríklad ančovičkami. Hotový šalát môžete na záver posypať vločkami riasy Nori alebo dochutiť naklíčenou lucernou.“


Foto: Kathushka

Páči sa 6 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*