Kathushkine kulinárium na pokračovanie… XVI. diel

Tvarohovo-ovocná torta je sladká, ľahká a všeobecne veľmi obľúbená pochúťka. Hodí sa priam na akúkoľvek príležitosť v roku, pretože sa dá upiecť na viacero spôsobov. V jahodovej verzii s červeným želé bude skvelým doplnkom valentínskeho obeda. Vďaka jednoduchej príprave si ju môžeme dopriať aj vo všedný deň.

Jednoduchá torta s tvarohom a ovocím

Potrebujeme:

Korpus: 4 vajcia, 2 PL vody, 4 PL práškového cukru, 4 PL polohrubej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva.

Krém: 250 g tvarohu, 80 g práškového cukru, 125 g masla, 1 vanilínový cukor, 30 ml rumu, 1 vrecúško tortového želé, ovocie.

Postup:

Žĺtky s cukrom a vodou vymiešame do penista, postupne pridáme preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto dáme do vymastenej tortovej formy a upečieme.

Tvaroh dôkladne vymiešame so zmäknutým maslom, pridáme práškový a vanilínový cukor, rum a spracujeme na hladký krém. Rovnomerne ho rozotrieme na vychladnutý korpus. Navrch poukladáme drobné alebo pokrájané ovocie a zalejeme želé. Dáme stuhnúť do chladničky.

Kathushkin tip: „Raz za čas si aj tí najväčší skeptici môžu dožičiť trošku hriešneho potešenia a tento dnešný recept je toho príkladom. Aby ste však aspoň malou mierou odľahčili vaše trávenie, skúste použiť celozrnnú múku. S výzdobou vašej torty sa neponáhľajte – ovocie môžete rozložiť do tvaru srdiečka a želé si zvoľte červené. Je predsa sladký Valentín!” :)

Foto: Kathushka

Páči sa 5 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*