Kathushkine kulinárium na pokračovanie… XV. diel

Ako sme avizovali, pokračujeme v talianskom štýle. Svojmu partnerovi či rodinke naservírujte ku chrumkavým grissinám z minulotýždňového kulinária tradičnú taliansku polievku. Nebude však paradajková. Zoznámte sa, prosím, s Minestrone!

Minestrone

Potrebujeme:

600 g čerstvej fazule alebo 200 g sušenej fazule, 2 zemiaky, 1 cibuľu, 2 mrkvy, 2 kúsky zelerovej vňate, 2 stredné cukety, 2 lístky cviklovej repy, 100 g fazuľových strukov, 3 čerstvé olúpané paradajky zbavené semien, 2 PL nasekaného petržlenu, olivový olej, soľ, čierne mleté korenie.

Postup:

Pokiaľ použijeme sušenú fazuľu, namočíme ju do vody na 12 hodín predtým, než ju začneme variť so best online casino zeleninou. Zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame najemno.

Vo veľkom hrnci na dvoch PL olivového oleja speníme cibuľu, zeler a mrkvu. Pridáme všetku nakrájanú zeleninu, osolíme a zalejeme vodou. Približne 1 hodinu dusíme na miernom plameni.

Ku koncu pridáme nasekanú petržlenovú vňať, niekoľko kvapiek oleja, soľ a čierne mleté korenie.

Kathushkin tip: „Ak sa vám nejaké suroviny nepodarí zohnať, netrápte sa tým. Neváhajte ich vynechať alebo nejako kreatívne nahradiť. V zimnom období môžete namiesto čerstvých paradajok použiť aj odkvapkané a prepláchnuté krájané paradajky z konzervy.“

Foto: Kathushka

Páči sa 5 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*