Kathushkine kulinárium na pokračovanie… XLVI. diel

V poslednom diele kulinária sme varili bio fazuľový guláš so zázvorom. Ako prílohu sme avizovali kukuričnú polentu. A tak dnes pokračujeme v zdravom kuchtení a predstavujeme vám klasické talianske jedlo, prílohu bez lepku.

Kukuričná polenta

Potrebujeme:

0,5 kg kukuričnej biokrupice, vodu (v pomere 1 diel krupice a 4 – 5 dielov vody), morskú soľ, panenský olivový olej.

Postup:

V hrnci na rozohriatom oleji orestujeme a jemne osolíme krupicu. Pomaly prilejeme vriacu vodu, zamiešame, stiahneme plyn na minimum, priklopíme a varíme 20 až 30 minút. Počas varenia môžeme jemne premiešať.

Po dovarení vylejeme masu do formičiek alebo nízkeho pekáča a necháme vychladnúť.
Vychladnutú polentu nakrájame na kocky a opečieme na panvici alebo grile.

Kathushkin tip:

“Pri varení polenty vám skvele poslúži rozptyľovacia platnička pod hrnce na plynové sporáky. Pre svojich milovaných pripravíte toto chutné jedlo ešte atraktívnejšie tak, že na polentu použijete formičky v tvare srdiečok, zvieratiek alebo iných veselých motívov. Pokiaľ vám polenta zvýšila, môžete ju podávať aj ako samostatné jedlo spolu s blanšírovanou zeleninou.”

Foto: Kathushka

Prečítajte si aj:

Páči sa 6 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*