Kathushkine kulinárium na pokračovanie… XLIV. diel

Sezónna zelenina zo záhradky, zdravie, čerstvé vitamíny, netradičný a ľahký obed do horúcich dní – to sú heslá dnešného kulinária. Výhodou naviac je čas prípravy tohto pokrmu, ktorý je skutočne krátky.

Zeleninový obed s čerstvou šťavou

Potrebujeme:

Na obed: ryžu natural, lahôdkovú kukuricu, rôznu zeleninu (červenú kapustu, papriku, redkvičku), vločky riasy Nori, olivový olej, sezamový olej, sójovú omáčku Kikkoman.

Na šťavu pre 2 osoby: 4 veľké mrkvy a 3 hrste čerstvého špenátu.

Postup:

Kukuricu a ryžu uvaríme. Zeleninu nakrájame na kocky a pozdĺžne prúžky a jemne opražíme na olivovom oleji. Môžeme dochutiť sójovou omáčkou a niekoľkými kvapkami sezamového oleja a krátko podusiť vo vlastnej šťave.

Na tanieri dochutíme riasami Nori a čerstvými vňaťami.

Mrkvu a špenát dôkladne umyjeme a odšťavíme v odšťavovači. Pijeme po malých dúškoch a vychutnávame.

Kathushkin tip:

„Tento obed je nenáročný a rýchly na prípravu, ale o to bohatší na obsah vitamínov. Ryža a čerstvo odšťavená šťava zasýtia, kukurica (nesoliť!) poslúži ako sladký dezert na záver. Spojenie mrkvy a špenátu je aj pre skeptikov nečakane lahodné. Takto vytvorený prírodný “kokteil” si ešte môžete dochutiť pridaním odšťavenej rebarbory, cvikly alebo zeleru.”

Foto: Kathushka

Prečítajte si aj:

  • Ostatné diely plné zdravia z Kathushkinho kulinária.
  • Naše recepty s mäsom, ktoré sa hodia na párty, ale aj bežný deň.
Páči sa 4 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*